Вести

СВЕЧАНО ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАН МОСТ У МОРОВИЋУ

Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Шид Зоран Семеновић, у присуству председнице Месног одбора Моровић Весне Лукић и многобројних мештана Моровића, вечерас је свечано отворио реконструисан и осветљен мост "Драгиња Никшић" у Моровићу који је симбол и културно добро Моровића и општине Шид. Пре извођења радова на санацији и реконструкцији мост је, са аспекта стабилности и сигурности био угрожен и оштећен.Захваљујући Српској напредној странци, после четрдесет година овај мост у центру Моровића коначно је засијао у пуном сјају.

Због безбедности мештана Моровића, у летњем периоду Општина Шид је реконструисала коловоз на два моста у центру Моровића који су због честих пролазака теретних возила били видно оштећени.У склопу наставка радова на уређењу моста Општински одбор Српске напредне странке Шид организовао акцију припреме за фарбање ограде и безбедносних стубића на мосту. Активисти ОО СНС Шид су ишмирглали и попрскали заштитним средствима и на тај начин извршили припрему ограде и стубова за фарбање.Реконструкција моста настављења је радовима на пескарењу и осветљењу моста.

После 40 година мост је добио потпуно нови изглед. Сада је то један од функционалнијих и лепших мостова у Срему. Повереник ОО СНС Шид захвалио се свима на труду, раду и ангажовању, а мештанима Моровића на стрпљењу.