Вести

СРЕДСТВА МИНИСТАРСТВА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПОВЕЋАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ У 151 ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

Ђорђе Томић, заменик председника општине Шид присуствовао је данас у Аранђеловцу свечаности поводом потписивања и доделе Уговора о суфинансирању програма енергетске санације.
„Данас смо потписали уговоре са 151 општином и градом за унапређење енергетске ефикасности. Ово је велики пројекат и за локалне самоуправе и за државу и директна корист за грађане, јер ће омогућити да се смањи потрошња топлотне енергије, да рачуни буду нижи за 25 до 30 одсто. Ово није последњи јавни позив, биће их током ове године још. Обезбедили смо у буџету Министарства само за ову намену 250 милиона евра, јер је унапређење енергетске ефикасности један од стубова енергетске безбедности", изјавила је министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић.
Заменик председника општине Шид истиче да је процедура за све заинтересоване да конкуришу по овом програму иста као и прошле године. Након јавног позива за привреднике, уследиће јавни позив за грађане, како се очекује, најкасније до половине месеца априла. О свим роковима, неопходној документација и начину подношења конкурсне документације, грађани ће бити правовремено обавештени путем званичног сајта општине Шид и путем локалних медија.