Вести

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ШИД

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је у оквиру обиласка Сремског округа и Општину Шид. Председник Вучић је заједно са председником општине Шид Зораном Семеновићем обишао пољопривредно газдинство породице Косијер у Кукујевцима и истакао да ће у ову општину морати да се улаже више новца.
Председник Вучић се у разговору са председником општине Шид Зораном Семеновићем упознао са проблемима Општине Шид и истакао да су друге општине Сремског округа испред Шида и како је навео можда је и најмање улагано у ову општину.
"Даћемо велики новац за обнову Основних школа "Сремски фронт" и "Бранко Радичевић", највише морамо да радимо на путној инфраструктури и то не само преко Адашеваца и Кузмина него и да радимо на индустријској зони у Адашевцима", изјавио је председник Вучић.
Он је навео да би било веома важно да у Шид дође још један велики инвеститор и истакао да је Шид стратешки важан за Србију због близине границе.
За Шид би било важно да се адаптира Спомен - кућа Саве Шумановића како би дело уметника из Шида било видљивије и да се направе нови туристички садржаји у овом крају.
"Веома сам срећан што се налазим у Кукујевцима у којем живи пуно вредних људи. Они не само да знају све о пољопривреди већ су и занатлије, знају да граде", закључио је председник Вучић приликом обиласка породичног домаћинства и механизације којом располаже породица Косијер и навео да нема много таквих.
Извор: www.vucic.rs