Вести

ПОСЕТА ПРВОЈ БЕБИ РОЂЕНОЈ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД У 2023.ГОДИНИ

Председник општине Шид, Зоран Семеновић и директор ЈКП "Стандард" Шид, Миленка Субић, посетили су данас Сару Савић, њене родитеље и две старије сестре. Рођена 03.јануара 2023.године, Сара Савић је прва беба рођена на територији општине Шид у новој години. За њене родитеље, сестре, али и за нашу општину, Сарин долазак на свет најлепши је празнични поклон.
Честитајући родитељима, председник општине Шид пожелео им је да заједно, у здрављу и са пуно љубави и стрпљења подижу своју децу, y нади да ће у нашој општини бити више породица са троје или више деце.
“На путу родитељства и одгоја своје деце, увек ћете имати подршку Oпштине Шид и наше државе”, истакао је председник општине, Зоран Семеновић. Он је поносним родитељима уручио Решења о новчаној подршци, опредељена Одлуком о финансијској подршци породици са децом на територији општине Шид, као и пригодне поклоне намењене најмлађем члану породице и њеним сестрама. Овај вид новчане помоћи мајкама и њиховим породицама део је ширег пакета мера подршке рађању за које се наша држава снажно залаже. Подршка усклађивању рада и родитељства, подстицај и подршка родитељима да остваре жељени број деце, као и допринос побољшању материјалног положаја породица са децом, имају за циљ стварање услова за бољу демографску будућност.