Вести

АДАПТИРАНЕ И ОПРЕМЉЕНЕ TРИ РАДНЕ СОБЕ ПУ “ЈЕЛИЦА СТАНИВУКОВИЋ ШИЉА” У ЕРДЕВИКУ

Захваљујући пројекту “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” који Министартво просвете, науке и технолошког развоја реализује у партнерству са Фондацијом “Новак Ђоковић”, а из средстава Светске банке, адаптиранe су и опремљене три радне собе Предшколске установе “Јелица Станивуковић Шиља” у насељеном месту Ердевик.
ПУ “Јелица Станивуковић Шиља” добила је на коришћење три радне собе за три васпитне групе (старију јаслену, мешовиту и једну предшколску групу деце) у оквиру ОШ “Сава Шумановић”, да би Фондација “Новак Ђоковић” и Министарство просвете убрзо препознали потребу за адаптацијом овог простора. Радови на адаптацији подразумевали су замену подова, зидова, плафона, столарије, расвете, као и уградњу клима уређаја. Нове, адаптиране собе потпуно су прилагођене потребама деце, васпитача и прате нове основе програма предшколског васпитања и образовања. Поред намештаја који је биран и прилагођен свакој узрасној групи, просторије су опремљене новим играчкама, теписима, лејзи беговима, штафелајима за сликање, књигама и потребним потрошним материјалом.
У нове групе у Ердевику уписано је 65 деце узраста од 1,5 до 7 година и просторије су у потпуности адаптиране и опремљене у складу са њиховим потребама.
Општина Шид и ПУ “Јелица Станивуковић Шиља” захваљују Министарству и Фондацији што су на овај начин дали подстицај великом броју породица за останак на селу, обезбеђујући њиховој деци једнако квалитетне услове за рано образовање као и у другим градовима широм Србије.
На фотографијама које следе погледајте како је простор Предшколске установе изгледао некада, како су текли радови на уређењу просторија, и како собе изгледају данас.